Elleboogpijn

Heb je last van pijn aan je elleboog?

Dan ben je op deze pagina op de juiste plek. Bekijk hieronder welke tips we allemaal voor je hebben om snel van je elleboogklachten af te komen. Je kan natuurlijk ook een online consult plannen. Dat kan via deze pagina. Eerst kijken wat je zelf kunt doen? Lees dan verder. 

Elleboogklachten

Veel mensen met een bureaubaan ervaren ooit in hun leven pijn aan hun elleboog. Meestal treedt deze pijn op aan de buitenzijde van de elleboog. 40% van de mensen krijgt hier ooit in zijn/haar leven last van.

Definitie van elleboogklachten

Pijnklachten aan de buitenzijde van de elleboog noemen we ook wel laterale epicondyalgie. De pijnklachten kunnen eventueel uitstralen over de onderarm. Pijnklachten treden met name op wanneer de pols actief gestrekt wordt, met name met gestrekte elleboog. Daarnaast kan knijpen voor pijnklachten zorgen.

Oorzaak van elleboogklachten

De pijnklachten ontstaan meestal bij mensen met hoog repetitieve werkzaamheden van de elleboog of pols. Hieronder valt ook computerwerk. Klachten aan bovenrug, nek, schouder, de pols en het ellebooggewricht kunnen het herstel in de weg staan. De klachten zijn makkelijk te verwarren met klachten door zenuwbeknellingen in nek, schouder, of elleboog. Wij kunnen u helpen met het juist diagnosticeren van uw elleboogpijn.

Wilt u liever persoonlijk advies?

Dat kan natuurlijk ook. U kunt een afspraak inplannen, in veel gevallen wordt deze afspraak vergoed door uw zorgverzekeraar. De afspraak vindt plaats vanuit het comfort van uw eigen huis, het enige dat u nodig heeft is een computer, laptop of telefoon, met werkende camera. De fysiotherapeut moet u kunnen zien om te bekijken waar de klachten zitten en hoe deze het beste verholpen kunnen worden.

Klik hier om een afspraak in te plannen.