Kan je niet fitnessen? 

Dit kun je in ieder geval wel doen. 

Ook kleine beetjes bewegen is goed voor de gezondheid. Dit blijkt uit een onderzoek onder meer dan 6.000 Amerikaanse volwassenen. Zelfs activiteiten die maar twee minuten duren, kunnen bijdragen aan je gezondheid en het metabool syndroom, een hoge bloeddruk of verhoogd cholesterol voorkomen.

Een actieve leefstijl lijkt op deze gebieden dezelfde voordelen te bieden als sporten. Bijvoorbeeld een telefoongesprek lopend voeren in plaats van zittend, is al voldoende. Een extra rondje om de tafel als je naar de keuken of het toilet loopt, helpt al.

Waar komt dit door?

Van de deelnemers met een actieve leefstijl vol korte beweegmomentjes haalde 43 procent de dagelijkse aanbevolen 30 minuten. Slechts 10 procent van de deelnemers die regelmatig sportten haalden iedere dag de richtlijn.

Tijdgebrek is voor veel mensen een excuus om niet voldoende te bewegen. Maar bij een actieve leefstijl gaat dat niet op. Het is een meer natuurlijke manier van bewegen. Veel mensen bewegen maar helemaal niet, als ze denken dat ze de dertig minuten niet kunnen halen. Maar dat lijkt een denkfout.

Voor positieve gezondheidsuitkomsten zijn korte momenten van bewegen ook al bevorderlijk.

Natuurlijk is de combinatie van sporten en daarnaast regelmatig bewegen goud waard, maar ook zonder sportschool kun je alvast werken aan de gezondheid.

Aan de slag!

U ziet het: bewegen hoeft niet ingewikkeld of tijdrovend te zijn. Vaak is het een kwestie van kleine aanpassingen in gewoonten, om er zo voor te zorgen dat beweging een natuurlijker onderdeel wordt vanuw dagelijkse routine. Vind u het lastig om hiermee te beginnen of wilt u eens tips van één van onze fysiotherapeuten over een gezonde manier om mee beweging in uw leven te krijgen? Maak dan hier een afspraak. Als u vanuit huis alvast aan de slag wilt, kunt u ervoor kiezen om online met ons te sporten met een personal trainer, die een training met u ontwikkelt op uw niveau. Klik hier voor meer informatie hierover.

Zin om meer te lezen?

Zin om meer te lezen?

Last van stress? Ga sporten!

Last van stress? Ga Sporten! Stress betekent niets anders dan spanning of druk. Stress is niet per definitie ongezond....

Niet alleen spieren worden sterker door training

Niet alleen spieren worden sterker door trainingOok je botten hebben profijt van een goede training.Wanneer je denkt...

Chronische pijn

Last van chronische pijn?Wanneer pijnklachten niet zomaar weggaan. Soms blijven pijnklachten wel erg lang...

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Adresgegevens

Hoofdstraat 45
7213CR Gorssel
0575-493002
info@fysioadvies-online.nl

Privacybeleid