Pijn in schouder
Heb je last van pijn in je schouder(s)?
Misschien heb je al enige tijd klachten en wil je graag weten wat er aan de hand is. Daarom hebben wij alvast wat informatie voor jou op een rijtje gezet. We kunnen natuurlijk niet elke klacht specifiek toelichten. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de meest voorkomende klachten. Herken je je niet in deze klachten, wil je een persoonlijke diagnose, of wil je oefeningen die specifiek op jou zijn gericht? Maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Dat kan via deze pagina. Eerst kijken wat je zelf kunt doen? Lees dan verder.
Schouderklachten
Veel mensen ervaren pijnklachten in de schouder en/of bovenarm bij het uitvoeren van handelingen boven schouderhoogte, of met draaibewegingen van de arm. In verreweg de meeste gevallen (70-80%) gaat het hierbij om het subacromiaal pijnsyndroom (SAPS).
Definitie van schouderklachten
SAPS betekent dat de pijnklachten afkomstig zijn uit structuren tussen de kop van de bovenarm en het schouderblad. In de meeste gevallen gaat het hierbij om pezen of de slijmbeurs. De pijnklachten worden vaak niet gevoeld in de schouder zelf, maar in de bovenarm. Deze uitstralende pijn noemen we ook wel referred pain.
Onstaan van schouderklachten
De pijnklachten aan pezen of de slijmbeurs kunnen voortkomen uit veroudering, overbelasting en/of beschadiging. Verder kunnen factoren als leeftijd, verslechtering van peesweefsel en een disbalans tussen de schouderspieren bijdragen aan het ontstaan van schouderklachten.
Bij deze schouderklachten zijn er een aantal factoren die het beloop van de klachten kunnen beïnvloeden, namelijk: langdurig bestaande klachten, nekpijn, beperkingen van de nek en/of boven rug, repetitieve bewegingen van de schouder en ongunstige (repeterende) werkgerelateerde -en psychosociale factoren. Denk hierbij aan werkdruk of stress. In ons instructiefilmpje ziet u alvast wat oefeningen die u zelf kunt uitvoeren. Voor een persoonlijk behandelplan kunt u natuurlijk een afspraak met ons maken.
Wilt u liever persoonlijk advies?
Dat kan natuurlijk ook. U kunt een afspraak inplannen, in veel gevallen wordt deze afspraak vergoed door uw zorgverzekeraar. De afspraak vindt plaats vanuit het comfort van uw eigen huis, het enige dat u nodig heeft is een computer, laptop of telefoon, met werkende camera. De fysiotherapeut moet u kunnen zien om te bekijken waar de klachten zitten en hoe deze het beste verholpen kunnen worden.
Plan via deze link een afspraak in.