Niet alleen spieren worden sterker door training

Ook je botten hebben profijt van een goede training.

Wanneer je denkt aan fysieke training denk je al snel aan grotere en sterkere spieren, een groter en sterker hart en efficiëntere longen. Wist je dat nog veel meer onderdelen van het lichaam sterker worden?

Zo hebben verschillende trainingsvormen positief effect op de botdichtheid. Met name bij mensen met osteoporose (botontkalking) is veel onderzoek gedaan naar het effect van krachttraining op de botdichtheid. Het positieve effect van krachttraining bij osteoporose is hierin meerdere keren aangetoond.

Hogere botdichtheid

Gelukkig is er ook onderzoek gedaan bij andere doelgroepen. Zo blijken sporters die relatief veel gewicht moeten tillen (krachtsporters, judoka’s, worstelaars, etc.) een hogere botdichtheid te hebben dan duursporters en niet-sporters. Hardlopers hebben op meerdere locaties in de benen verhoogde botdichtheid.

Voordelen niet bij alle sporten

Nu is het niet zo dat elke sport gunstig is voor de botdichtheid. Zo blijkt bij wielrenners en zwemmers de botdichtheid relatief laag te zijn. Met name training met extra gewicht of hoge impact lijkt dus gunstig te zijn voor de botdichtheid. Wil je graag een persoonlijk advies wat het beste kan werken in jouw geval? Maak een afspraak met een van onze fysiotherapeuten of personal trainers. 

Zin om meer te lezen?

Zin om meer te lezen?

Kan je niet fitnessen? 

Kan je niet fitnessen?  Dit kun je in ieder geval wel doen. Ook kleine beetjes bewegen is goed voor de gezondheid. Dit...

Last van stress?

Last van stress?Dit is goed om te weten.De laatste weken is steeds meer bekend geworden dat steeds meer mensen last...

Chronische pijn

Last van chronische pijn?Wanneer pijnklachten niet zomaar weggaan. Soms blijven pijnklachten wel erg lang...

Meer weten? Stuur ons een bericht!

Adresgegevens

Hoofdstraat 45
7213CR Gorssel
0575-493002
info@fysioadvies-online.nl

Privacybeleid