Nekpijn
Last van pijn in je nek?
Je hebt al enige tijd klachten en wilt graag weten wat er aan de hand is. Daarom hebben wij alvast wat informatie voor jou op een rijtje gezet. We kunnen natuurlijk niet elke klacht specifiek toelichten. We hebben daarom een overzicht gemaakt van de meest voorkomende klachten. Herken je je niet in deze klachten, wil je een persoonlijke diagnose, of wil je oefeningen die specifiek op jou zijn gericht? Maak dan een afspraak met één van onze fysiotherapeuten. Dat kan via deze pagina. Eerst kijken wat je zelf kunt doen? Lees dan verder.
Nekklachten
Veel mensen (ca 70%) ervaren ooit in hun leven nekpijn. Natuurlijk wil je weten wat je hieraan zou kunnen doen, zeker nu er minder mogelijkheid is om je door een fysiotherapeut of manueel therapeut te laten behandelen. Een aantal dingen is dan goed om te weten.
Definitie en localisatie van nekklachten
Logischerwijs verstaan we onder nekpijn pijn in de nek. Echter kan deze pijn ook te voelen zijn in het hoofd, de schouder, de arm en zelfs de hand. Daarnaast kunnen, behalve pijnklachten, ook tintelingen, een doof gevoel en/of krachtverlies optreden in bijvoorbeeld de hand of de vingers. Voor al deze klachten kunnen verschillende redenen zijn en is verschillende aanpak nodig. Wil je weten van welk type nekklacht u last heeft, maak dan gerust een afspraak!
Wat kun je doen tegen nekklachten?
Allereerst is het belangrijk om fysiek actief te blijven. Uit onderzoek blijkt dat mensen die passief met hun klachten omgaan minder kans op herstel hebben dan mensen die wel actief blijven. Middels een fysiotherapeutisch consult kunnen ernstige aandoeningen worden uitgesloten. U hoeft vervolgens niet bang te zijn voor negatieve effecten van bewegen. De wervelkolom is zeer sterk en zeker gebaat bij bewegen! Je kunt ons instructiefilmpje hieronder gebruiken om een indicatie te krijgen van wat u kunt doen tegen uw nekklachten. Neemt u voor persoonlijk advies gerust contact met ons op.
Wilt u liever persoonlijk advies?
Dat kan natuurlijk ook. U kunt een afspraak inplannen, in veel gevallen wordt deze afspraak vergoed door uw zorgverzekeraar. De afspraak vindt plaats vanuit het comfort van uw eigen huis, het enige dat u nodig heeft is een computer, laptop of telefoon, met werkende camera. De fysiotherapeut moet u kunnen zien om te bekijken waar de klachten zitten en hoe deze het beste verholpen kunnen worden.
Plan via deze link een afspraak in.