Thuiswerktips

Thuiswerken

In verband met het Coronavirus wordt mensen gevraagd om zo veel mogelijk thuis te gaan werken. Niet iedereen heeft thuis dezelfde middelen tot zijn beschikking als op kantoor. Hoe zorg je er nu voor dat je thuis ook optimaal kunt werken? Een paar algemene tips zijn: zorg dat je fit blijf. Dit doe je door gezond te eten, voldoende te slapen en te bewegen. Dat laatste kan je doen door bijvoorbeeld vanuit huis oefeningen te doen. Lukt het je niet jezelf te motiveren?
Bekijk dan eens onze mogelijkheden voor Online Personal Training. 

Tips ter voorbereiding op een thuiswerkdag

Deze tips zorgen voor een algeheel gevoel van welbevinden. 

  1. Neem een douche
  2. Kleed je gepast aan
  3. Zorg voor een aangewezen werkplek
  4. Structureer je dag / maak een planning
  5. Zorg voor een routine
  6. Schakel meldingen uit
  7. Neem een ​​pauze

Een korte wandeling, koffie halen, misschien een paar minuten in de tuin of balkon of een paar minuten skype / telefoneren met een collega. Hierdoor wordt je batterij weer opgeladen en krijgt je voldoende energie om aan je taken te blijven werken. Hier kunnen we je geen precies ritme voor geven, maar verschillende opties zijn mogelijk, zoals vijf minuten voor elke 45 minuten geconcentreerd werk of 15 minuten voor elke 90 minuten.

  1. Maak contact met je collega’s
  2. Weet wanneer je moet stoppen

Als je klaar bent met je taken (maak een planning zie tip 4)  is het mooi geweest voor die dag.

Rechtop zitten?

Het advies luidt vaak dat je altijd goed rechtop moet zitten. Maar dat lukt nooit de hele dag, dat is veel te statisch en veel te vermoeiend. Kijk naar de mogelijkheden. Je kunt achterover zitten, voorover leunen en rechtop zitten. Functioneel afwisselen.

Je kunt afhankelijk van wat je aan het doen bent wisselen tussen de verschillende houdingen. Ben je aan het bellen, nadenken of praten, leun dan naar achteren. Wanneer je aan het typen of schrijven bent, leun dan wat meer naar voren.

Rechtop zitten is goed om even de rug te strekken en spieren een beetje aan te spannen. Zelfs onderuitgezakt zitten is zelfs soms even goed om totaal te ontspannen.

Vergeet vooral niet ieder kwartier even naar achteren te leunen tegen de rugleuning. Kantel je bekken, strek je armen en ontspan zo je rug even.

Wil je liever persoonlijk advies?

Dat kan natuurlijk ook. Je kunt een afspraak inplannen, in veel gevallen wordt deze afspraak vergoed door uw zorgverzekeraar. De afspraak vindt plaats vanuit het comfort van jouw eigen huis, het enige dat je nodig hebt is een computer, laptop of telefoon, met werkende camera. De fysiotherapeut moet jou kunnen zien om te bekijken waar de klachten zitten en hoe deze het beste verholpen kunnen worden. 

Plan via deze link een afspraak in.